Техниката Реджуванс е мануален метод за терапия на лицето, който се основава на физиологичните принципи на функциониране на тялото. Терапията се състои в нежни последователни движения на пръстите на терапевта по кожата на лицето, скалпа и шията с деколтето. Основната роля на този тип масаж се състои в това, че стимулира лимфния дренаж и подобрява трофиката на зоните, в които се работи.


Резултатът е възстановяване на нормалния поток на хранителните вещества чрез подобряване на кръвообращението, освобождаване постепенно на сраствания в зоната, както и осигуряване на еластичност на кожата и подобрен тонус на подлежащите мускули.


Първоначално се правят шест обособени процедури, които се изпълняват в рамките на няколко дни – през 2 до 3 всяка. Паузата, която се дава е необходима, за да се разгърне ефектът от предходната процедура.



Отделните сеанси постепенно „адресират“ всички структури – съединителна тъкан и мускули на лицето, темето, врата, шията и деколтето, при което подобренията се проявяват постепенно.


След завършване на комлекса от първите 6 процедури се препоръчва прилагането на общи поддържащи процедури веднъж месечно. А в случаите, в които клиентът има възможност процедурата може да се извършва и два пъти в месеца. Така поддържащите процедури поддържат възстановения лимфен оток и профилактират преждевременното остаряване на кожата.


Резултатите за кожата са стягане на порите, проблем който с нанасянето на фон дьо тен, пудра и други тежки гримове, все повече жени търсят решение в лицето на бялата козметика.


Чрез стимулирания лимфен дренаж се елиминират натрупаните токсини в кожата, подобрява се хидратацията, като се подобрява и абсорбцията на повърхността на кожата.


В рамките на основните 6 процедури, с които се започва в началото фините бръчки започват да намаляват, а по-дълбоките да се заглаждат. Лицевите мускули възстановяват тонуса и подобряват своята еластичност.


Благодарение на стимулирания лимфен дренаж е налице и намаляване на подпухналостта и тъмните кръгове, проблем за който допълнително се използват гримове, които да прикрият проблема, но те водят до нови „поражения“ – със запушени и широки пори, комедони и други.


Не на последно място ефектите от техниката Реджуванс се отразяват и върху упорити главоболия, проблеми със съня, ментална релаксация, подобряване на дишането и функцията на долночелюстната става.