Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

На какво да обърнем внимание при избор на Аюрведа клиника

0 коментара
На какво да обърнем внимание при избор на Аюрведа клиника

Аюрведа терапиите стават все по-популярни по света и също така в България. Въпреки че тази медицина е на повече от 5000 г., нейните методи в момента се възраждат и доказват нейната ефективност върху здравето. Затова и понякога може да се чувстваме объркани за това как да разберем дали дадена клиника си заслужава. За тези, които не знаят древната индийска медицина Аюрведа  представлява цялостна наука за здравето. Целта на Аюрведа методите е да се постигне един баланс между тяло, ум и дух. Един от принципите на Аюрведа е, че болестите се появяват когато този баланс се наруши. Тя има доказан благоприятен ефект върху редица заболявания и едно от нейните предимства е, че нейните терапии не включват лекарствени препарати в терапиите. В Аюрведа медицина фокусът е насочен към премахването на първоизточника на здравословния проблем.

Терапиите на Аюрведа медицина не крият никакви  странични ефекти и са подходящи както за възрастни, така и за деца. Също така не е задължително условие човек да страда от определена болест, за да си направи Аюрведа процедура. Част от терапиите на Аюрведа имат разкрасяващ, успокояващ и пречистващ токсините ефект. Има лечебни терапии както за леки здравословни проблеми, така и за по-тежки заболявания. Ако и вие сте от тези, които искат да се възползват от чудесата на тази древна индийска медицина, представяме ви няколко неща, на които да обърнете внимание, когато търсите Аюрведа център.

Нивото на квалификация на Аюрведа терапевтите

Това е може би едно от най-важните неща, които да вземете под внимание при избор на Аюрведа център. Уверете се, че в избраната Аюрведа клиника работят квалифицирани Аюрведа специалисти: от доктори и терапевти, до масажисти и диетолози.  Важно условие е да имат завършено образование по Аюрведа в школа или университет за Аюрведа. Те трябва да могат да ви дадат съвети и препоръки след приключването на терапията ви за това кои здравословни навици да следвате например и насоки за начин на живот, за да се предпазите от заболявания в бъдеще.  В една клиника за лечение с Аюрведа например работят индийски лекари и терапевти, завършили едни от най-престижните университети за Аюрведа. В тази клиника работят опитни доктори терапевти завършили едни от най-престижните и известни Аюрведа училища и университети, като например университетът в Пуна. Те имат опит с лечението с Аюрведа в едни от най-известните клиники в Индия.

Също така проверете  в интернет или направо разпитайте на място какъв опит имат лекарите и терапевтите и колко успешно например са се справяли досега с подобен здравословен проблем като вашия например. Също така, друго важно нещо е по време на престоя си в клиниката да можете лесно да комуникирате с Аюрведа доктора и той да бъде информиран относно вашето състояние и прогрес в лечението през целия период на престоя ви. Ако лекарят или терапевтът не говори български, трябва в центъра да има осигурен преводач.

Локация

Тъй като по правило Аюрведа процедурите трябва да се изпълняват в спокойна и тиха обстановка и клиентът трябва да бъде в постоянно състояние на покой, разположението на центъра е от значение. За препоръчване е да се намира сред природата. Ако пък центърът е сред градска обстановка, то стаите за терапии задължително трябва да са звукоизолирани.

Оборудване

Добрият аюрведичен център трябва да е не само комфортно и модерно обзаведен, но и да разполага с нужното оборудване и козметични продукти за извършването на Аюрведа терапиите.  Обърнете внимание на качеството на продуктите. За да има една Аюрведа терапия истински ефект, в нея трябва да се използват изцяло натурални билкови продукти като например билкови прахове и масла, лечебни капки, минерални вещества. Един център, в който се използват автентични индийски лечебни продукти е Аyurveda Bansko. Не на последно място - хигиената. Обърнете внимание доколко тя се спазва или попитайте хора, които вече са били в избрания център.

Услуги

Проучете какви услуги се предлагат в избрания Аюрведа център. Една авторитетна Аюрведа клиника трябва да предлага богат избор от терапии и масажи и да предлага здравословен Аюрведа хранителен режим, йога часове с квалифициран инструктор. Освен това в Аюрведа лечебната програма се изготвя индивидуално за всеки клиент, тъй като всеки организъм е индивидуален. В една добра Аюрведа клиника пациентът трябва задължително да мине през преглед при лекар, за да му се определи точно здравословното състояние и да се назначи подходяща Аюрведа терапия и съответните билкови продукти според типа Доша (телесния тип).

Разгледайте отзиви оставени от предишни посетители или евентуално попитайте познати, дали имат някаква информация за това доколко е добър лечебният център, качеството на услугата, дали персоналът е отзивчив, цялостното преживяване.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.