България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Акупресура - как сами да се лекуваме

Прочитания: 542
10.09.2014 14:09 по статията работи: Деси Иванова

Акупресурата е древен китайски метод. Той представлява лек натиск върху определени точки от тялото, с цел лечение и успокоение. Според този метод цялото тяло е покрито с меридиани. Местата на който те се пресичат са силно чувствителни и може да влияят на различни органи или системи. Подобно на акупунктурата, тази техника използва същите точки, но иглите се заменят с нежни масажиращи движения. 

 

1. Гадене

1384329

 

Ако искате да успокоите гадене  предизвикано от грип, химиотерапия или по време на бременност просто натиснете показаната на картинката точка. Използвайте палеца, за да притиснете точката между сухожилията под китката  на срещуположната си ръка. 

 

 

2. Главоболие 

1384333

Точно под скалпа има две леки вдлъбнатини. Използвайки пръсти започнете да масажирате тези точки. Упражнявайте натиск, докато леко накланяте главата си назад. Дишайте дълбоко и задръжте позата за две минути. По този начин болката или напрежението в главата изчезва. 

 

3. Умора

1384331

За обща отпадналост и хронична умора упражнете натиск върху точките, намиращи се между върху стъпалата ви. Поставете пръстите си точно където завършва палеца на крака и започнете да масажирате с кръгови движения. Правете това в продължение на няколко минути и напълно се отпуснете. Препоръчително е партньора ви да направи този точков масаж, а вие да релаксирате в легнало положение. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mnn.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване