Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Видове лечебни масажи

Лечебният масаж използва различни похвати, чрез които предизвиква в организма на човека редица промени за благоприятно повлияване на болестния процес и нормализиране на болестно променените функции на организма.

Лечебен масаж с мед: пчелният масаж възстановява естествената способност на организма да се самопрочиства от отровите. Влияе силно тонизиращо на целия организъм, като е особено ефективен при артроза (коксартроза, спондилартроза и др.); белодробни заболявания; чернодробни болести; главоболие; безсъние; депресии; синдром на хроничната умора; бавно възстановяване след тежки заболя­вания и бременност, и други.

Иумеихо:  в превод име­то на масажната терапия означава „увеличаване жиз­нените сили на организма чрез завръщане към приро­дата“. Това е универсална лечебна методика, съчета­ние от китайската шаолинска терапия дзен ти фа и методи от японската на- родна медицина. Подрежда прешлените и костите на цялото тяло, възвръща първоначалната еластичност на мускулите, въздейства върху важни акупунктурни точки, освобождава пътя на самолечителните сили на организма и възстановява структурната хармония на тялото. Дава отлични резултати при храносмила­телни проблеми, гастрит, колит, болки в гърба и кръ­ста, лумбаго, дископатия, преумора, нервност, безсъ­ние, главоболие, гинеколо­гични проблеми и др.

Хавайски масаж:една от най-желаните масажни техники в последно време. Комбинират се студени и горещи камъни, с които:се прави масаж на цялото тяло. Намалява напрежението в мус­кулите и активира енергийни­те центрове. С помощта на тази терапия се подобряват кръвообращението и лимфни­ят поток. Не се препоръчва да се прави до два часа след хранене, през първите месеци на бременността и при диабет.

Масажът аюрведа , при който се използват комбинация от ароматни индийски масла, като се оставят веществата сами да проникнат в порите, е подходящ за подмладяване на кожата.

Класическият руски масаж, спомага за укрепване на целия организъм и за оздравяването на всички системи в него.

Испанският масаж, приличащ много на обикновения, но с много по-леки движения, напомнящи танц, зареждащ мускулите с кислород.

Точковият японски масаж помага на клетките да се възстановяват и обновяват.

 

 

Масаж и акупресура помагат при болки в кръста

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *