Публикация

ГУНАФОРЕЗА

ГУНАФОРЕЗА

Методика за въвеждане на инжекционен колаген чрез електромагнитен резонанс /наслагват се действията на две полета магнитно и биофотонно/.


За разлика от чистата магнитна фореза, чрез технологичната специфика на апарата се използва ефекта и на биофотонното въздействие. По този начин се постига по-голяма дълбочина на проникване на гуна- колагена в ставите и тъканите /до 3 см./ и се избягва инжекционния метод на въвеждане на препарата.


Колагенът е най-широко разпространения протеин в човешкото тяло, както и такъв с най- голяма структура. Въвеждането му с друга апаратура /напр. Ултразвук/ може да разруши неговата деликатна молекула, което прави апарата за Гунафореза уникален. Приемът на колаген чрез различни перорални форми не гарантира неговото пълно усвояване в стомашно-чревния тракт и съответното натрупване в желаната /болезнена, патологична/ област. Колагенът е необходим за правилното функциониране на всички тъкани от ставно-мускулния апарат на човека /мускули, хрущяли, сухожилия, фасции, кости/, както и здравината и еластичността на кожа и подкожие. Колагенът укрепва и заздравява колагеновият матрикс в хрущяла, сухожилия, мускули и ставните капсули и по този начин намалява болката, отока и дефицита на движения в засегнатата област. Повишава хидратацията и еластичността на кожата.


Разполагаме с 13 вида висококачествен италиански колаген, под формата на флакони. Те са специфични за всяка третирана област и според целта на терапевтичната програма. Могат да се прилагат и инжекционно- около- и вътре ставно.


Гунафореза се прилага при:

  • Остеоартроза с различна локализация /коляно, тазобедрена става, раменна става, малките стави на ръката, ходилата и гръбначния стълб/.
  • Травматични и възпалителни увреждания на мускули, сухожилия и фасции /инсерционити, епикондилити, периартрит на раменна става, тендинити, лигаментити, мускулни контузии, мускулни болезнени точки/.
  • Болки в поясен, гръден и шиен отдел на гръбначния стълб, с дискогенен, мускулен или неврологичен произход.
  • Медицинска козметика: цикатрикси, пресни стрии, целулит, бръчки и др.

Преимущества на Гунафорезата:

  • Приложение на колагена в болезнената област или козметичен дефект;
  • Висока степен на проникване на медикамента;
  • Не оказва топлинни и електрически ефекти;
  • Безболезнен метод на терапия;
  • Без странични действия;
  • Физиологичен начин на въздействие върху патологичния процес, с дългосрочно повлияване на болката.


Продължителността на терапията е индивидуална, съобразена с основното заболяване и наличната симптоматика.

 

Запишете си час за гунафореза в Стара Загора на телефон: 042 230 155 и 0879 322 190 или на адрес ул. "Генерал Столетов" 2.

Коментари